Bookie

En blogg för bokberoende

Apropå gråväder…

30 oktober, 2012 Kl.11:32 Läst och tyckt! På vift

Har varit på resande fot i helgen och fått uppleva höstväder på många olika sätt. Från strålande klart med sol och minusgrader till iskall regnblandad snö och rivande storm. Förseningar på grund av vädret? Ja, visst är det konstigt att vädret alltid överraskar oss trots att vi varit med om detta så många gånger. Beredskapen inför oväder är dock mycket olika beroende på i vilken del av landet man befinner sig! Det är skönt att inte befinna sig i USA för närvarande, för där rasar stormen Sandy och ställer till en massa besvärligheter och jag är glad och tacksam och kan faktiskt stå ut med att klafsa omkring i blötsnö och halka hit och dit, för att slippa den.

 

 

En liten dikt av min favorit: Karin Boye

Små ting

Orkar du inte ett steg mer,

inte lyfta ditt huvud,

dignar du trött under hopplös gråhet –

tacka då nöjd de vänliga, små tingen,

tröstande, barnsliga.

Du har ett äpple i fickan,

en bok med sagor där hemma –

små, små ting, föraktade

i den tid, som strålade levande,

men milda fästen under de döda timmarna.

På återhörande!  Agneta

 

1 kommentar

1 kommentar till Apropå gråväder…

 1. Hej,

  Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

  Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

  Vi kommer att satsa mycket på Besökstoppen så att den kommer att nå en bred publik, så missa inte chansen att vara med ifrån början. De 100 första bloggare som registerar sig kommer även att få synas i reklamspotten under en veckas tid när Besökstoppen har börjat bli populär. Detta som ett tack till Er som är med ifrån början.

  Mvh
  Besökstoppen

Kommentera