Bookie

En blogg för bokberoende

Att göra det svårt för sig

1 oktober, 2012 Kl.13:55 Studentlivet

På mellanstadiet så ville inte jag skriva om faktatexter med egna ord. Min pappa blev uppmärksammad på detta genom min loggbok och skrev den korta kommentaren att det ska vara roligt att gå i skolan. Läraren tillbakavisade: skolan behöver inte vara rolig. Läraren sa samtidigt till mig att jag kunde bli författare (om jag ville). På träslöjden så vägrade jag att arbeta – jag skulle bli författare och behövde inte kunna slöjda. Läraren konstaterade att jag i alla fall var skicklig på det pillriga arbetet i målarverkstaden.

 

Den här dagen som är idag så är mitt dilemma att jag inte vill ge uttryck för mitt inre, inte skriva skönlitterärt. Frågan är vad jag då har att säga i den här bloggen; det är för mig att upptäcka. Jag har prövat att spetsa till mig till att bli mer oförutsägbar, okontrollerad och svart-vit.

 

Kommentera

Kommentera