Warning: Use of undefined constant ‘DISABLE_WP_CRON’ - assumed '‘DISABLE_WP_CRON’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/16/161716/bokhora.se/public_html/wp-config.php on line 40 Warning: Use of undefined constant ‘true’ - assumed '‘true’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/16/161716/bokhora.se/public_html/wp-config.php on line 40 Att njuta av böcker i gott sällskap « Bookie

Bookie

En blogg för bokberoende

Att njuta av böcker i gott sällskap

25 november, 2012 Kl.16:57 Gästbloggare Litteraturen

Vi här på helgens BokSPAning konstaterar att det är synd om dem som inte har upptäckt böckernas härliga värld…än. Alla går ju inte att övertyga… och det har jag inte heller intentionen att göra…eller jo, gick det så skulle jag vilja göra det 🙂 . Vi som älskar böcker har i alla fall mycket svårt att tänka oss ett liv utan dem. VAD gör man utan böcker? Såklart hänger vi inte över en bok hela dagarna, men alla här är vi ense om att vi gärna skulle vilja få in mer lästid i vardagen. Att åka bort en helg och göra det som man tycker om är ett sätt att få lästid. På helgens bokSPA har flera deltagare uttryckt glädje över att ”bara få läsa” i en lugn och tyst miljö. Vi har suttit i grupp och läst tyst tillsammans, eller i någon fåtölj i ett annat rum för sig själv.

 

Mellan lässtunderna har vi träffats vid måltiderna och pratat om våra läsupplevelser, böcker i allmänhet  och om livet ur boknördars perspektiv i synnerhet . Charmen med att mötas så här är att efter ett tag, när man har börjat känna varandra lite bättre, så går boksamtalet över till att handla om sådant, som man upplever i sitt eget liv. Kanske är det därför fenomenet bokcirklar är så stort. Denna sorts samtal tror jag är svårare att uppnå om man bokcirklar i sociala medier. Men jag kan ha fel? Kanske är det helt tvärtom att det är lättare att skriva om sina innersta tankar när man inte träffas IRL.

 

Min tid som gästbookie är nu slut. Jag vill än en gång tacka för att har fått skriva här och jag hoppas att jag har lyckat sprida lite inspiration och läslust. Ni vet var jag finns om ni vill fortsätta att läsa det jag skriver.

 

Tack för mig!

/Anette Feelgoodbibliotekarien Helgesson

Kommentera

Kommentera