Bookie

En blogg för bokberoende

Boktips från bokslukaråldern

6 november, 2012 Kl.11:20 Litteraturen

I bokslukaråldern finkammade jag bibliotekens ungdomsavdelningar på böcker från ”förr i tiden”, helst ingående i serier: ”Lilla huset på prärien”, ”Anne på Grönkulla” och ”Emily”, ”Flickan på stenbänken”, ”Kulla-Gulla”, ”Katitzi” med flera. Så mycket att Barnens Polarbibliotek, som läste och kommenterade barns inskickade berättelser, sa att min ålderdomliga stil avslöjade mig som äldre än angivet. Bland modernare författare läste jag helst Per Nilsson och Cynthia Voigt. ”Sofies värld” inte att förglömma. Även några fantasyböcker slank ner: ”Harry Potter”, ”Aurian” och den mer äventyrsbetonade ”Odjurens stad”. En bok som däremot inte gick hem var ”Den oändliga historien”. I jämförelse med mina syskon var jag inte lika begiven på fantasy.

 

Kommentera

Kommentera