Bookie

En blogg för bokberoende

Efter ett misslyckande

16 april, 2012 Kl.12:31 Studentlivet

På universitetet ”signalerar” jag att jag ”velat” gå på djupet. Jag ”återger” tankar. Jag tar fasta på ”en aspekt”. Jag är ”svårgripbar”. Knappast den jag ville vara.

 

Jag hade inte tänkt skriva ett sarkastiskt inlägg, men samtidigt är det vad alla mina tankar är just nu – sarkastiska. Det går inte att tänka på något annat än mitt misslyckande. Jag har en själsfrände i Joyce Carol Oates (Dagbok 1973-1982, s. 84):

 

Att skriva en roman är numera en process. Det är en upplevelse som växer fram. Romanen är en upplevelse i sig och dess ämne är alltid medvetandets utveckling … läsarens medvetande, författarens, romanpersonernas … hela världens. Jag tycker inte längre att konst, som inte når upp till detta, är intressant.

 

 

1 kommentar

1 kommentar till Efter ett misslyckande

  1. […] Wikingsson har för mig varit vetenskapen personifierad men personifierar sedan mitt misslyckande bara media. Wikingsson har aldrig förnekat att media har en sandlåda, tvärtom har han […]

Kommentera