Bookie

En blogg för bokberoende

En värld av bokbloggare

Varför bokbloggar jag? Ja, det kan man fråga sig. När jag tittade efter så märkte jag att det snart är fem år sedan jag startade bloggen. Det började med att jag ville skriva läsdagbok, men övergick sedan allt eftersom mer till en social grej. Jag tycker att det är kul att skriva om böcker och via bloggen möter jag andra med liknande intressen. Sedan är det nog den djupt rotade bibliotekarie-nerven i mig som gör att jag bara måste få dela med mig av allt som har med böcker att göra.

 

Det finns många sociala sammanhang på nätet där man kan möta andra bokbloggare. När jag har tid försöker jag hänga med på veckans bokbloggsjerka, Lyrans tematrio och Bokhoras fredagsfråga.  På  Bokbloggar.nu finns länkar till över 500 bloggar om litteratur samlade. Kanske hittar du en favorit där?

 

Bokbloggen Enligt O röstades fram av svenska folket som vinnare i Forma Book Blog Award 2012.  Juryns motivering vid framtagandet av finalisterna löd: ”Driven och ambitiös, med så täta inlägg att läsaren måste uppdatera sig flera gånger per dag. Kärleken till litteraturen svämmar över och drar dig med sig i svallvågorna. Oemotståndlig för den som vill vara mitt i samtalet. ”Jag frågade Linda, som driver bokbloggen enligt O om hennes bokbloggande. Läs intervjun nedan:

 

FB (Feelgoodbibliotekarien) : Vad var det som gjorde att du vann tror du?/Hur ska en bra bokblogg vara för att den ska vara intressant för läsarna?

 

Linda: Ja du, jag har fått frågan några gånger och det är svårt att svara. Det finns många bra bloggar och jag är väldigt glad över priset. Troligen ligger det en del i motiveringan som juryn skrev, att jag verkligen älskar böcker och att jag dränker läsarna med inlägg. Jag försöker också våga vara personlig och inte censurera mig själv.

 

FB: Vad är det som är så roligt med att bokblogga tycker du?

 

Lind: Det sociala! Det finns så himla många trevliga bokbloggare och läsare som gör bloggandet extra kul. Jag har också börjat läsa mycket mer och mycket varierande, vilket är riktigt roligt. Dessutom är det kul att utveckla skrivandet.

 

FB: Vilken sorts böcker bloggar du helst om?

 

Linda: Bra böcker. 😉;) Nej, men jag har faktiskt ingen direkt favoritgenrer, men det är extra kul att skriva om böcker som väcker känslor och tankar. Då blir inläggen bättre.

 

FB: Gillar du feelgoodböcker? Varför i så fall och kan du ge några tips på bra sådana?

 

Linda: Jag skulle vilja tipsa om Lucy Dillon som jag tycker skriver riktigt bra vad jag skulle kalla feelgood. Även Jonathan Tropper skriver bra, men det kanske är för mycket elände för att kallas feelgood? Jag har lite svårt att definiera genren.

 

FB: Vilka tips vill du ge till bokintresserade som funderar på att börja bokblogga?

 

Linda: Våga skriva det du tänker och våga ta kontakt med andra bokbloggare! Det är både trevligt, lärorikt och socialt att blogga om böcker.

 

Bokbloggar du kanske själv eller har du något tips på en bokblogg jag borde läsa?

 

Kommentera

Kommentera