Warning: Use of undefined constant ‘DISABLE_WP_CRON’ - assumed '‘DISABLE_WP_CRON’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/16/161716/bokhora.se/public_html/wp-config.php on line 40 Warning: Use of undefined constant ‘true’ - assumed '‘true’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/16/161716/bokhora.se/public_html/wp-config.php on line 40 Julmarknad « Bookie

Bookie

En blogg för bokberoende

Julmarknad

1 december, 2012 Kl.18:40 På vift

Idag har jag varit på julmarknad! Jag är med i en förening som heter Styresholmsspelet och vi är numera en kulturförening (tidigare var vi endast teaterförening) Under flera år har vi anordnat julmarknad uppe i långhuset på Medeltidscentrum och idag var det då dags för årets marknad. Blåsigt och bitvis snö hindrade några att komma dit men många var det som kom och handlade av hantverk, nybakat och hemvävda mattor. Här fanns rättvisemärkta varor, hemslöjdat i trä, stickade dockor och rullrån! Jag och några personer till stod i serveringen och sålde kaffe och skinkmackor, varmkorv och glögg. Vi hade det stundvis riktigt svettigt! Bland försäljarna fanns också eldsjälar som sålde begagnade böcker till billiga priser. I år köpte jag bara två, men tidigare har det blivit betydligt flera. Årets köp blev ännu ett exemplar av Charles Dickens, En julsaga ur Skattkammarbiblioteket. Jag älskar Dickens och samlar på olika utgåvor och översättningar samt filmer av hans böcker. En julsaga är den bästa av dem alla och den ska jag nu läsa ikväll!

Den andra boken heter Sinuhe, egyptiern av Mika Waltari. Inget jag kände igen men att jag föll för den berodde på att det handlade om det gamla Egypten, vilket också intresserar mig mycket!

Bilden visar en replica av en medeltida ljusstake. En liknande finns även i Torsåkers kyrka.

På återhörande!  Agneta

3 kommentarer

3 kommentarer till Julmarknad

  1. Grattis att du har hittat Sinuhe, bästa historiska boken om Egypten på skönlitterär vis. Letar också som julklapp till en kompis.

    God Jul

  2. Grejen var att ungen var Ld6S och jag var ENSAM. Hur vansinnigt var det pe5 en skala…? (Fast det gick ju bra!)

Kommentera