Warning: Use of undefined constant ‘DISABLE_WP_CRON’ - assumed '‘DISABLE_WP_CRON’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/16/161716/bokhora.se/public_html/wp-config.php on line 40 Warning: Use of undefined constant ‘true’ - assumed '‘true’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/16/161716/bokhora.se/public_html/wp-config.php on line 40 Om man håller sig i solen « Bookie

Bookie

En blogg för bokberoende

Om man håller sig i solen

27 juni, 2012 Kl.14:33 Litteraturen

Johanna Ekström skriver just så som jag tänkt mig, icke-dömande. Hon jobbar med sina barndomsminnen på ett fantastiskt klargörande sätt. Är detta självständighet gentemot sina föräldrar eller vad?

 

Det finns knep för att komma ihåg. Jag lär mig knepen men lägger sedan till ett »inte« eller ett »fast tvärtom«. Höger är handen som man hälsar med. Hjärtat sitter till vänster. Fast tvärt om? Nej, inte tvärt om, men är vänster alltid väster? Stora visaren är ju mindre än den långa visaren. Om jag heter aj på engelska säger man då jag i England när man har gjort sig illa? Mamma ska hämta mig och inte stå bredvid papperskorgen utan i papperskorgen. I är alltid i. Men bredvid kan vara långt borta, så som länder kan ligga bredvid varandra och ändå vara åtskilda av oceaner. (”Om man håller sig i solen”, s. 40)

 

Men anade de ingenting av vad som hände när de inte såg? Litade de så blint, med sådant förtroende, på mig och mina ord? Kunde de inte uttolka något annat i mitt kroppsspråk, i mina handlingar? Var jag redan då en förslagen skådespelare? Min publik genomskådade mig uppenbarligen inte. (s. 38)

 

Kommentera

Kommentera