Bookie

En blogg för bokberoende

Wikingsson och jag

4 maj, 2012 Kl.8:00 Intervjuerna

Nu ska jag beskriva vad Fredrik Wikingsson menade med att skriva sin blogg i diktform häromdagen.

 

Hans  (förtäckta) öppna brev (dikt) betyder ”egentligen” att han vet att jag ska meddela honom om förslag på en intervju om poesiläsning. Det lyder så här:

 

Förlorad till Rumble han är (snackar lite som Yoda idag). Roligare förr det var. Då han pratade. Då han spexade. Vara snart vi är i. Showa vi ska.

 

Det följande klippet öppnar filmen  Dancer in the Dark av Lars von Trier och suggererar blindhet.

 

 

 

3 kommentarer

3 kommentarer till Wikingsson och jag

  1. Har du sett Star Wars? Där finns en karaktär som heter Yoda, som pratar på det där sättet, omvänt på något sätt. Han skriver ju till och med själv det. Tror du över-analyserat detta lilla blogginlägg. Skulle det vara till dig? Märkligt.

    • Jag visste att Fredrik hade tillfrågats om intervjun och så läste jag detta i bloggen samma dag. Ett mäktigt sammanträffande för min del. Jag har nämligen inte sett Star Wars. Möjligheten att Fredrik verkligen var peppad på diktläsningen fanns där och jag valde den tolkningen när jag skrev min blogg för att mina läsare skulle haja till.

  2. step your populärkulturgame up 🙂

Kommentera